Bugun...
SON DAKİKA

ATATÜRK İÇİN LOKMA DÖKÜLDÜ, DUALAR EDİLDİ

 Tarih: 12-11-2023 12:13:00
YAŞAR EYİCE

*- RAHMET ve DUA DA BİZDEN…

 

Takipçilerimize, daha doğrusu okuyucularımızın mektuplarına büyük önem veriyoruz.

Önerilerde bulunanlar da, kendilerine göre haklı davalarında destek vermemizi diliyorlar.

Tabii ki tenkitler, eleştiriler de var.

Bazıları ise yalan, dolan ve bir şekilde kandırma, aldatma yolunu seçiyorlar.

Miktat Ç. 10 Kasım’la ilgili yazım üzerine şöyle yazmış:

‘Şarkılarla anana kadar; dualarla, ayetlerle rahmetlerle ansan daha iyi olmaz mıydı?

Allah gani gani rahmet eylesin, mekânı Cennet olsun, ruhu şad olsun! Yüce Allah'ım taksiratlarını affeylesin inşallah…

Amin… Amin… Amin,  inşallah!’

Bir mektup da şöyle:

‘Rahmetin ne olduğunu bilmeyenler şarkılarla anıyor!

Utanmak, arlanmak olacak bir insanda!

Ölmüş insan şarkılarla anılmaz, rahmetlerle dualarla anılır!

Utanmak yok ki?

Rahmet vermeği bilmiyorlar ki!

Rahmetin ne olduğunu bilmiyorlar ki!..’

Bir müftü torunu olarak, bu okuyucularıma, okuduklarım, öğrendiklerim ve bildiklerim hakkında özel yanıt vermeye çalıştım.

Aslında; ‘taksirat!’ ve ‘rahmet’ ile ‘dua’ sözcükleri üzerinde uzun uzun durmak ve anlatmak, yanlış anlamaların önüne geçmek istiyordum.

Ama benzer düşünceleri akıllarından geçirenlerin aramızda olduklarını düşünerek, ‘Gavur İzmir’den!’ bir iki örnek vermek istiyorum…

En iyi ‘dua’ nedir söyleyeyim mi?

Bir yetim, ya da öksüz çocuğun başını şefkatle okşamaktır…

Bir dulun hatırını sormaktır…

Sağ elin verdiğini, sol elin bilmemesidir…

Şunu da söylemeden edemeyeceğim:

Türkler ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’un dinimize yaptığı yarar ve faydaları hiç ama hiç kimse ne yapmış, ne başarmıştır.

Hiçbir zaman da devletin parasını kullanmamış, masrafları cebinden karşılamıştır.

Önceki yıllarda bunları da örnekleriyle zaman zaman anlatmaya çalıştım.

Allah yanlış fikirlerle bizleri bölmek isteyenleri, dini kendi düşünce ve menfaatleri için kullananları ‘ıslah etsin’, ‘taksiratlarını!’ affetsin…

 

*- ATATÜRK İÇİN MEVLİT OKUTULDU, LOKMA DAĞITILDI

 

İzmir’in dört bir yanında 10 Kasım Atatürk’ü anma etkinlikleri devam ediyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alsancak’ta katıldığı lokma dağıtımı ve mevlit programında ‘Atatürk hala deniz feneri olmaya, bizlere umut vermeye devam ediyor’ dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak’ta Plevne Taksi Durağı çalışanlarının Atatürk'ün ölümünün 85'inci yıldönümü nedeniyle düzenlediği lokma dağıtımına ve Alsancak Hocazade Camii’nde Kültür Mahallesi ile Alsancak Mahallesi Muhtarlığı önderliğinde İzmirli yurttaşların katkısıyla düzenlenen mevlide katıldı.

Etkinliğe CHP İzmir Milletvekili Rıfat Nalbantoğlu, İzmir Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Celil Anık da katıldı.

Vatandaşlarla sohbet eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, ‘Ben İzmir’de ilk defa bu sene ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü anma etkinliklerini bu kadar kalabalık gördüm. İnsanlar sel gibi Cumhuriyet Meydanı’na aktı. Vatandaşlar akın akın meydanları doldurdu. Bu umut verici bir şey. Atatürk hala deniz feneri olmaya, bizlere umut vermeye devam ediyor’ dedi.

 

*- BİR BAŞKA ÖRNEK DAHA

 

İzmir’in büyük, merkez ilçelerinden Karşıyaka Mustafa Kemal Paşa Camii’nde Atatürk için mevlit okundu, lokma döküldü

Karşıyaka Mustafa Kemal Paşa Camii’nde Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 85. yıl dönümünde mevlit okunarak, dualarla anıldı.

Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyan Türkiye’de tek cami olan Karşıyaka Mustafa Kemal Paşa Camii Derneği tarafından Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları için Mevlit okundu, dualar edildi, hayır lokması dağıtıldı.

Cuma namazı öncesi Mevlit okundu, Karşıyaka Müftüsü İsa Gürler eşliğinde Atatürk ve tüm şehitlerimiz için dualar okundu.

Namazdan sonra lokma dökülüp halka dağıtıldı.

Lokma almak için vatandaşlar uzun bir kuyruk oluşturdu.

Lokma dağıtımına Karşıyaka Kaymakamı Özkan Demir, Ege Deniz Bölge Komutanı Dz. Kd. Albay Ertan Engerek, İlçe Müftüsü İsa Gürler, İlçe Milli Eğitim Müdürü Kadir Kadıoğlu, İlçe Jandarma Komutanı Ahmet Karaman, Kurum yöneticileri, Siyasi parti, STK Başkan ve temsilcileri, Cami Derneği Başkanı Kasım Üner, Donanmacı Mahalle Muhtarı Cami Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Zenginer, KAR-İŞKAD Başkanı Nil Güneri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.

 

*- ‘BİZİM İÇİN BÜYÜK BİR MATEM GÜNÜ’

 

Mustafa Kemal Paşa Camii Derneği Başkanı Kasım Üner ‘Bugün bizim için büyük bir matem günü. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün adını taşıyan Türkiye’deki tek camide, Onu ve şehitlerimizi anmak, onlara dua edip hayır lokmasını dağıtarak vatandaşların da duasını almak istedik. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının, şehitlerimizin ruhları şad olsun. Özlem, minnet ve rahmetle anıyoruz’ diye konuştu.

 

*- İZMİR ATA’YA SAYGI İÇİN 350 METRELİK POSTERLE YÜRÜDÜ

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü etkinlikleri kapsamında Ata’ya Saygı Yürüyüşü düzenledi. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de katıldığı yürüyüşte 350 metrelik dev Atatürk posteri taşındı.

Akşam saatlerinde İzmirlilerin geniş katılımıyla Alsancak Limanı’ndan Cumhuriyet Meydanı’na ‘Ata’ya Saygı Yürüyüşü’ düzenlendi.

350 metrelik dev Atatürk posterinin taşındığı yürüyüşe İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer başta olmak üzere, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, belediye bürokratları, sivil toplum kuruluşları, oda, dernek ve siyasi partilerin temsilcileri, meclis üyeleri, muhtarlar ve yurttaşlar katıldı.

Yürüyüşün sonunda Atatürk’ün sevdiği türkülerden oluşan bir konser de verildi.

 

*- ‘DOKUZU BEŞ GEÇER ÖZLEMİ HİÇ GEÇMEZ’

 

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Dokuzu Beş Geçer Özlemi Hiç Geçmez’ sloganıyla hazırladığı program, 10 Kasım saat 09.05’te Konak Atatürk Meydanı’nda “7’den 77’ye İzindeyiz” koreografisi ile başlamıştı.

İzmir, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 85’inci ölüm yıldönümünde büyük bir özlemle Ata’sını anmayı sürdürüyor.

Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde (AASSM) “Senin Atatürk’ün” sergisi ile 2022 yılından bu yana İzmirlilerin Atatürk’e yazdıkları mektuplar sergileniyor.

Tarihçi ve yazar Sinan Meydan “Cumhuriyet'in 100.Yılında Atatürk'ü Anlamak” söyleşisi yaptı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ‘Benim Naciz Vücudum’ oyununu İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde gösterime sunuyorlar.

 

*- ‘KADINA KARŞI ŞİDDETİ DURDURUN’

 

Seferihisar’da, boşanmak istediği kocası tarafından öldürülen Neşe Keçkin cinayeti ve kadına karşı şiddet protesto edildi.

Eyleme katılan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin, ‘Kadına karşı şiddeti durdurun’ çağrısı yaptı.

Seferihisar Kent Konseyi öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen eyleme, katılım yoğun oldu.

Seferihisar Kent Konseyi Başkanı Sevil Ege, ‘Bugün burada hepimizin ortak yarası olan kadın cinayetlerine dur demek için toplandık. Ne yazık ki geçtiğimiz hafta bugün Seferihisar'da hemşerimiz güzel kızımız henüz 23 yaşında ve geride iki çocuğunu bırakarak aramızdan ayrıldı. Neşemizi solduran ise onun ayrılmak istediği kocasıydı.

Hiçbir zaman, ‘benim başıma gelmez!’ diyemeyeceğimiz bir erkek terörü ile karşı karşıyayız ve ne yazık ki ne kanunlar, ne uygulamalar bu terörü durduramıyor” dedi.

 

*- ‘OMUZ OMUZA MÜCADELE ETMELİYİZ’

 

Eyleme katılan Seferihisar Belediye Başkanı İsmail Yetişkin de, şunları söyledi:

‘Neşe ile tüm Seferihisar yasa boğulduk.

Arkasında, annesiz büyümek zorunda olan ufacık iki çocuk kaldı.

Bu kimsenin kaderi olamaz.

Kadınların hayatlarını korumak için çok daha ciddi önlemlerin alınması gerekiyor.

Buradan bir kez daha tüm yetkililere sesleniyorum;

kadına karşı şiddeti durdurun.

Gerekli olan tüm önlemleri alın.

Kadına şiddete karşı kadın erkek omuz omuza mücadele etmeliyiz. Seferihisar’da bu alanda mücadele etmek isteyen herkesin sonsuza kadar yanındayım.’

 

 

 

 

 

 

  Bu yazı 1827 defa okunmuştur.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
YUKARI