Bugun...
SON DAKİKA

Lal DENİZLİ Çeşmeliler’in gönlünü çok çabuk kazandı

 Tarih: 26-03-2024 10:16:00
AHMET GÜLER

Çeşme Türkiye’nin en önemli ilçelerinden birisi. Neden önemli? Gelecek on yıl içinde Türkiye’de en büyük rant alanlarının oluştuğu bir yer. Arsa fiyatları daha metrekare 5000 dolarlara ulaşmış durumda.

 

Bilhassa vahşi sermayenin gözünü diktiği Çeşme’yi ranta  kaptırmayacak Sosyal demokratların gelmesini engellemeye çalışıyorlar. Bu nedenle Çeşme’de yerel seçim öncesi kıran kırana bir seçim yarışı sürüyor.

 

Yarışa  “ İthal aday, İstanbul’dan yollanmış aday” Ön yargıları ile eksi puanla başlayan Cumhuriyet Halk Partisi Çeşme belediye başkan adayı Lal Denizli ön yargıları çok kısa bir sürede tersine çevirdi ve Çeşme halkının gönlünü kazanmayı ustalıkla becerdi.

Denizli Çeşme’in 100 yıllık yerlisi olduğunu, kalbinin Çeşme için attigini gerek eğitimi gerekse liyakatıyla yeterince ortaya koydu.

 

Çok kısa bir sürede sadece Cumhuriyet halk partilerin değil diğer siyasi parti üyelerininde gönlünü kazandı ve 32 yaşında olmasını bahane edenlere Çeşmeyi yönetebileceğini inandırdı.

 

Denizli’nin Allah vergisi insanlara karşı bir iletişim kurma yeteneği var. Çeşme’nin Eski belediye başkanı Muhittin Dalgıç, Eski ChP milletvekili Kani Beko gibi ağır topları yanına alma becerisini ortaya koymuş.

 

Bilhassa Genç ve kadınlar onunla konuştuktan birkaç dakika sonra hemen samimiyetini gerçekliğini anlıyorlar ve etrafında saf tutuyorlar. Klasik bir siyasetçi tavrı göstermiyor Denizli, yapamayacağın şeyleri size vaad edemem diyor, sırf seçimi kazanmak için size hayal projelerde anlatamam diyor. Bazıları bu söylemleri bozulsa bile çoğunluk bu samimi ifadeleri satın alıyor ve “bu kızımız Çeşmeyi gerçekten iyi yönetecek” inancı içine giriyorlar.

 

Evet karşımızda yeni bir siyasetçi tipi var. CHP’de değişim dedikleri de bu olsa gerek. Genç, dinamik ve bilhassa kadın adaylar farklı bir siyasi söylem yapısıyla önümüze çıkıyorlar.

 

Tüm Türkiye’de yerel seçimlerde oy oranlarının düşme beklentisi var, ama Lal Denizli Çeşme’yi %55’in üzerinde bir oy oranı ile rahatlıkla alacak gibi görünüyor.

 

 

 

 

  Bu yazı 227 defa okunmuştur.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
YUKARI