Bugun...
SON DAKİKA

Çeşme'deki Lise, 5 ülkedeki lise ile işbirliği yaptı

Çeşme Ulusoy Denizcilik Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, “Sınırların Ötesinde: İnsanlar” Erasmus+Projesi kapsamında, Fransa koordinatörlüğünde, Romanya, Portekiz, İtalya ve Letonya'dan 5 lise ile Uluslararası İşbirliği Ortaklığı yaptı.
facebook-paylas
 Tarih: 09-05-2024 12:52:25

Çeşme'deki Lise, 5 ülkedeki lise ile işbirliği yaptı

“Sınırların Ötesinde: İnsanlar” Erasmus+Projesi kapsamında gerçekleştirilen Uluslararası İşbirliği Ortaklığı, kimlik, vatandaşlık ve Avrupa değerleri; ırkçılık ve ayrımcılığın önlenmesi; temel becerilerin geliştirilmesi gibi konuları ele alırken, Çeşme Ulusoy Denizcilik Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nin proje ekibi; Okul Müdürü Hakan Tülümen, Müdür Yardımcısı Nesrin Acır, Kimyager/Kimya Öğretmeni Şerife Güngör, İngilizce Öğretmeni Alp Çetindemir, Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Hülya Bahar, Matematik Öğretmeni Nurdane Yıldırım, Bilgisayar Mühendisi/Öğretmeni Oğuz Kapan ve Dans Öğretmeni Onur Tabak'tan oluştu.

 

Proje ile ilgili yapılan açıklamada, "Ortağı olduğumuz projede amaçlanan, sadece doğrudan katılımcı lise öğrencilerinin değil, tüm ilgili okulların ve hatta yerel veya uluslararası ağların etkilenmesini sağlamaktır. Bu, en az üç tam okul yılı boyunca sürecek ve öğrencilerin özerkliklerini ve sorumluluklarını teşvik ederek kariyerlerine hazırlanmalarını amaçlamaktadır. Proje aynı zamanda iklim değişikliğiyle bağlantılı endişelere yanıt verirken, öğrenciler arasında özgürlük ve dayanışmayı teşvik etmeyi ve bilimsel bir kültür geliştirmeyi hedefler" denildi. 

 

2023-2026 yılları arasında gerçekleştirilecek olan üç yıllık bir projenin ilk adımı

 

Projede, tarihe, sanata, bilime ve arkeolojiye derinlemesine bir bakış sunulduğu ve kültürel çeşitliliği teşvik eden bir dizi etkinlikler düzenlendiği de belirtilerek, "Okulumuz proje grubu öğretmenleri ve öğrencileri tarafından 4-8 Mart 2024 tarihleri arasında düzenlenen C1 Çeşme hareketliliği,  Akdeniz'in zengin tarihini ve sınırlarını müzik, dans ve belgesel çekimleriyle keşfetmek için yapılan, 2023-2026 yılları arasında gerçekleştirilecek olan üç yıllık bir projenin ilk adımıydı. Bu proje kapsamında, imparatorluklar, göçler, sınırlar arası geçişler, mülteciler, proje web sitesi yazılımı ve tanıtımı gibi konular ele alındı" diye ifade edildi. 

 

Gerçekleştirilen etkinlikler ise şöyle sıralandı: 

 

"1.Deniz Sınırları ve Haritalar Sergisi: Konuşmacı olarak katılan deniz tarihçisi Sayın  Ali Rıza İşipek tarafından düzenlenen Piri Reis'in eserlerinden yola çıkarak deniz sınırları ve haritaların gösterildiği Akdeniz Savaşları ile ilgili sergi  ve seminer Ayais Haralambos Kilisesi'nde gerçekleştirildi.


2.Birlikte Dans Etmek: Bask Bölgesi(Fransa), İtalya, Portekiz, Letonya, Romanya ve Türkiye'nin geleneksel danslarının icra edildiği, tüm dünyadaki insanların dili, dini, ırkı ne olursa olsun bir olduklarını anlatan, barışın ve dayanışmanın öneminin vurgulandığı dans etkinliği  düzenlendi.

 

3.Ege Üniversitesi Türk Dünyası Araştırma Enstitüsü Ziyareti:
Doç. Dr. Seçkin Sarpkaya'nın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette, Doktorant Mustafa Men ve Seda Kanburoğlu projede yer alan altı ülkenin öğretmen ve öğrencilerine belgesel film yapımı ve çekimi üzerine eğitimler verdi.

 

4.Akdeniz'de Su Altı Araştırmalarının Tarihi: Dokuz Eylül Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Enstitüsü öğretim görevlisi Doç. Dr. Harun ÖZDAŞ, enstitüde gerçekleşen etkinlikte Akdeniz Medeniyetleri Su Altı Araştırmaları üzerine seminer verdi.

 

5.Meryem Ana Evi ve Efes Antik Kenti Ziyareti: Öğrenim etkinlikleri arasında, Meryem Ana Evi ve Efes Antik Kenti'nin ziyareti ve ortak öğle yemeği yer aldı.

 

6.Atölye Çalışmaları ve Sertifika Töreni: Çeşme Ulusoy Denizcilik Teknolojisi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Yahya Kerim Onart Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde öğrencilere yönelik projenin logo çalışmaları, sınırlar ve ötesi göç eden insanlar/mülteciler konulu video/belgesel izleme, Akdeniz medeniyetinin kadim meyvesi zeytinyağı ve Çeşme bölgesine ait sakız ağacının meyvesinden yapılan sakızlı kurabiye yapımı, Python dili ile yazılımını yaptığımız  proje web sitesinin; Be.Bo.P Explorer tanıtımı ve Python dilinde küçük bir web yazılımı yapma atölye çalışmaları düzenlendi."

 

"Uluslararası düzeyde eğitim kalitesini artırmayı hedefliyor"

 

Gerçekleştirilen etkinliklerin, Akdeniz'in zengin kültürel mirasını ve tarihini daha yakından tanımak ve paylaşmak amacıyla önemli bir adım olarak değerlendirildiği ifade edilirken, " Beyond Boundries:People-Sınırlar Ötesi:İnsanlar isimli Avrupa Birliği Erasmus+ Projemiz ile okulumuz, gençler arasında karşılıklı anlayışı ve kültürel paylaşımı teşvik ederken, uluslararası düzeyde eğitim kalitesini artırmayı hedefliyor" diye belirtildi. 

 

Letonya/Riga'da Gerçekleşen İşbirliği Hareketlilik Programı  

 

8-12 Nisan tarihleri arasında Letonya/Riga'da gerçekleşen İşbirliği Hareketlilik Programı hakkında da bilgi verilerek, etkinlikler şöyle sıralandı: 

 

"Açılış Töreni ve Performanslar: Etkinlik, bir açılış töreniyle başladı. Okul tanıtımlarının ardından "Ensemble RedMoon"un muhteşem performansıyla katılımcılar coşkuyla karşılandı.

 

Riga Hareketliliğinin İlk Günü: Riga Baldones Vidusskola Lisesi’nde Fransa, İtalya, Türkiye, Portekiz, Romanya ve Letonya’dan katılan öğretmen ve öğrenciler, eğlenceli oyunlar ve etkileşimli aktivitelerle dolu olan "Isınma ve Kaynaşma" etkinliğiyle sosyalleşme fırsatı buldular.

 

Video Çalıştayı ve Dans Atölyeleri: Uluslararası ekiplerin oluşturulması ve görevlerin dağıtılmasıyla ilgili ilk video çalıştayı, eğitim faaliyetleri arasında yer aldı. Ardından, Leton Dans Eğitmeni Bayan Biruta Putnina yönetiminde öğrenciler için dans atölyeleri düzenlendi.

 

Şehir Turları ve Öğrenme Etkinlikleri: Katılımcılar, Baldone şehri turuyla birlikte tarihi ve kültürel mirası keşfetme fırsatı buldular. İmparatorluklar ve sınırların tarihi, sosyal ayrımlar ve sınırları aşma konularını içeren öğrenme etkinlikleri düzenlendi.

 

Kale ve Müze Ziyaretleri: Bauska Kalesi ve Rundalen Sarayı’na yapılan  ziyaretler ve savaş müzesi gezisi, katılımcılara bölgenin tarihini derinlemesine inceleme fırsatı sundu.

 

Fotoğraf Yarışması ve Sunumlar: Karma öğrenci grupları arasında düzenlenen fotoğraf yarışması ve öğrenci sunumları etkinliklerin vazgeçilmezleri arasındaydı.

 

Toplantılar ve Son Törenler: Proje sahipleri için düzenlenen toplantılarda, kalite kontrolü ve geleceğe yönelik stratejik planlamalar ele alındı. Son törenlerde katılım belgelerinin teslimi ve "YOLCULUK, voyage " temalı ortak bale performansı gerçekleştirildi.

 

Riga'da Araştırma Günü ve Son Video Röportaj Çalıştayı: Savaş Müzesi'ne yapılan ziyaret ve sokak röportajları ile son video çalıştayı, etkinliğin son gününde yapıldı."

 

Açıklamada,  "Çeşme Ulusoy Denizcilik Teknolojisi MTAL. olarak AB Erasmus+ Projemizin hareketlilik etkinliği, uluslararası işbirliğini teşvik ederken katılımcılara unutulmaz bir deneyim yaşattı" diye vurgulandı. 

 

  Bu haber 385 defa okunmuştur.

  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  DİĞER EİĞİTİM ve ÇEVRE Haberleri
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
  HABER ARŞİVİ
  HAVA DURUMU
GAZETEMİZ
  ANKET Tüm Anketler
Web sitemize nasıl ulaştınız?
  NAMAZ VAKİTLERİ
nöbetçi eczaneler
  HABER ARA
Bizi Takip Edin :
Facebook Twitter Google Youtube RSS
YUKARI YUKARI