Bugun...
SON DAKİKA

Sen bizim Kutup Yıldızımızsın.....

 Tarih: 16-11-2023 09:25:00  -   Güncelleme: 16-11-2023 09:29:00
SERVET ÇOLAK
Günaydın Can-Canlarım;
Epeydir uzak kaldık değil mi? Oluyor bazen insan suya sabuna dokunmadığı gibi, biraz kendi kendine kalmak, alışkanlıklarını özlemek ihtiyacı hissediyor, hatta kendi evini, odasını bile...hele hele, geldiğimi taa, sokak başından hisseden, koklamadık, öpmedik yerimi bırakmayan Gofretim bile...dibimden ayrılmıyor, yine bırakıp bir yere kaçmayayım diye!
''Michelin Yıldıza'' sahip olmak her mutfak ustasının hayalidir. Ününe ün katar, yer bulmak, masa ayırtmak bir başka zordur, damak tadına düşkün olanlar, değişik tatları deneme alışkanlığında olanlar başta, devamlı meraklılar doldurduğu için masa bulabilmek güçtür. Haa, yediğiniz yemeğinde, asla normal standartlarda bir menü olabileceğini beklemeyin. Damak çatlatan lezzetlerin bazen ikisi, üçü bir arada olarak servis edilir, şaşırtıcıdır, sunumu olduğu kadar ağzınızda bıraktığı tat ve rayiha. Ee, hummalı çalışmalar neticesinde almıştır hak ettikleri yıldızları şefler, bunun içinde sindire sindire yemek gerekir. Ha sonradan uzatılan hesap pusulasına hazırlıklı olun da, sindirim tamamlansın:))
Nedir Michelin Yıldızı? ***Çok iyi malzemelerin kullanıldığı, yüksek standartta ve belirli istikrarda yemeklerin pişirildiği restoranlara veriliyor, Michelin Komitesi tarafından, uzaktan izlenerek, araştırılarak, ve bizzat denenerek. Bütün bu aşamalar gizli yürütülüyor, bir gün habersizce, alelade müşteri gibi geliniyor, deneniyor, ve neticesinde, beğendiği takdirde, çatalını yere düşürüyor müfettiş konumundaki şahıs bu da restorana alarma geçiriyor...
Bu sene Urla'dan 3 restoran layık görülmüş bu yıldıza! OD Urla, Osman Sezener, hakikaten de hak ettiği, uzun çalışmalar sonunda uzandığı yıldızı almış, alkışlıyorum. Vino Locale-, Akdeniz Mutfağı ile Sef Ozan Kumbasar, ve Teruar Urla, şef Osman Serdaroğlu ile yerel üreticilerden tedarik ettiği ürünlerle hazırladığı menülerle Michelin yıldızı hak ederek almışlar. Tebrik eder, başarılarının devamını dilerim.
2024 senesi için de adaylar var tavsiye listesinde, Alaçatı'dan. Amavi, Sota ve Levan adlı restoranlar. Kasap Fuat İzmir, İsabey şarapları Bağevi restoranının şefi Alibey Uşar da 2024 için aday olarak davet edilmiş. Alibey Uşar, benim 12 sene beraber çalıştığım bir şefimdir. İstikrarlı, eli lezzetli, yaratıcı ve kalıcı genç şefimin yolu açık olsun, layık olduğu mertebelere ulaşsın inşallah.
Dünya'nın her köşesinde layık görülüp verilen yıldızlar, başarısızlıklarda da tenzili rütbe olarak yıldızlar sökülüyor, bu biiir! Sürekli yenilikler ve mesleklerinde koşar adım ilerleme mecburiyeti veriyor şeflere. Buraya kadar anladık ta, neden sadece Ege Bölgesinde 3 restoran layık olmuş bu mertebeye? Neden Çeşmemizde, çekirdekten yetişme balıkçı bir ailenin müteşebbis ve başarılı, her zaman yenilik arayışı ve takibinde olan, bunun gerçekleştirmek için de eşi ve diğer meslektaşı olan bir arkadaşıyla, tatillerini, Avrupa'nın özellikle deniz kıyısında olan sivrilmiş gastronomi bölgelerini gezip, inceleyen, araştıran ve evinde yerel malzemelerle tatbik eden bir AHMET HORASAN oğlumuz değil? Ailecek sürekli yeni lezzetler peşinde, araştıran, bulan pişiren sunan aile lokantasının başını çeken şefimiz değil? Eşi Kezban dükkanı döndürme, mübayaa, ve servis te, erkek kardeşi mutfakta 'Tava'da, kendisi de, pişirdiği leziz ahtapotlar gibi sekiz kolla değil ama olanını en güzel çalıştırarak lezzetine lezzet kattığı deniz mahsullerinin takdimiyle, ününe ün katmış, yurt içi, ve yurt dışından, tadı bilenlerin uğrak yeri olmuş, rezervasyon yapmak için günlerce bekleyenlerin istilasına uğrayan şefin işletmesine yıldız yok öyle mi? Ağırladığı müşterileri tarafından aile efradı gibi sevilen benimsenen, bu Ahmet Horasan şefi, biz müdavimleri yıldızlandırıyoruz. Senelerdir, kalitesinden bir şey kaybetmeden, sürekli kendini yenileyerek yiyecek içecek sektöründe parlamış olan Horasan şefimiz, sen bizim yüreğimizin yıldızısın, daima da parlayacaksın bu çalışkan, hazımlı, efendi ve yaratıcılığın sayesinde.
''Denizden, babam çıksa yerim'' dedirten genç ve yaratıcı çocuğumuz; sen bizim değişmeyen yıldızımızsın, yolun bahtın açık olsun. Bugüne kadar şımarmadın, bundan sonra da bileğinin, kaşığının, parmaklarının ucundaki lezzetle, sen bizim yıldızımızsın, o kurumlar seçmediyse, ne gam! Sen bizim Kutup Yıldızımızsın.....
 
 
  Bu yazı 713 defa okunmuştur.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
YUKARI