Bugun...
SON DAKİKA

Görünen köy kılavuz istemezmiş!...

 Tarih: 13-03-2024 12:50:00
SERVET ÇOLAK
Günaydın Can-Canlarım;
Dün telefonumun belleğini temizlemeye kalkıştım. Aman efendim görmediğim ne mesajlar gelmiş oturmuşlar baş köşeye, çevir çevir oku, ondan sonra da, düşün babam düşün, ''nereye gidiyor bu millet?'' diye. Ha, düşünüyoruz da ne oluyor sanki? Kendi kendimizi dürtüyoruz! Daha çok sinir olup, koca bir milletin seçimle düzeltemediği gerçeklerle boğuşuyoruz. Oysa ki, diğer taraf kaybetmekten korktuğu için, tedbirleri önceden alıp, nerede neler yok edeceğini düşünüp hazırlıklı geliyor er meydanına...
Pazar günü, Sayın Cumhurbaşkanımızın İzmir mitingi vardı. İnsandan çok bayrakların donandığı bir alan, sesi uzaktan da duyulabilsin diye güçlü bir ses donanımıyla, maşallah Gündoğdu'daki mitingin sesi, Narlıdere sakinlerine kadar varmış! Breh, breh, breh! İster istemez, geçen seneki, Millet İttifakının mitingi geldi aklıma...Gündoğdu Meydanından, Cumhuriyet Meydanına kadar, insanlar dirsek teması kadar yakın, hıncahınç dolu bir alan! Netice de ne oldu??? Haydi konuşturmayın beni! 'Açtırma kutuyu, söyletme kötüyü' demiş ya Atalarımız, işte o vaziyet...
Neyse, ben yine paylaşılan güzel, anlamlı yazılara geleyim, okuyorum da ne oluyor, milletimizin bir kısmının kör cahil bir şekilde bağlılığına, akıllılarımızın da gözlerinin içine bakıla bakıla, yapılan yüzsüzlükler, yolsuzluklar, tutulmayan vaatler, çöp kutularını dolduran yalanlara hayıflanıyorum, ağzımı bozuyorum, sinirden gülüyorum...durum bu. Bir kaçını sizlere de arz edeyim:
***Emekli kardeşim, evinde az ısık veren lambayı değiştiriyorsun da, sana az maaş veren lambayı neden değiştirmiyorsun?
***Allah kimseyi, üniversiteler kapatılırken, fabrikalar satılırken, halkın parasıyla saraylar yapılırken susup, cami açılırken bir kişiyi kahraman ilan edecek kadar ahlaksız yapmasın.
***Dünyada müjde lafını duyup korkan tek milletiz! Bir Atasözü der ki, 'tilki vaaz vermeye başladıysa gözünüz kümeste olsun'.
***Gemileri yürütüp İstanbul'u almak farklı, İstanbul'u yürütüp gemileri almak farklı.
***Şeriat isteyip laik ülkede yaşıyorlar. İmam hatipleri destekleyip kendi çocuklarını özel okullara gönderiyorlar. Terörden korkmayın deyip zırhlı araçlara biniyorlar. Fakirlik Allah'a yakın olmaktır deyip 4 ayrı yerden maaş alıyorlar.
***Tilkiye sormuşlar; -se3ni tavuk çiftliğine müdür yapalım, ne kadar maaş istersin? Tilki; -Para, pul istemem ben dava adamıyım demiş..
***Dervişe sormuşlar; 'Deve türkü söyler mi?' Derviş; 'Dinleyecek eşek bulursa gazel bile okur' demiş..!
***Kur'an-ı Kerim güzel okuma yarışması değil de, güzel anlama yarışması yapılsa, ne hırsız kalır, ne arsız kalır, ne zalim kalır..
***MalcolmX: Seni yöneten zenginleşiyorsa, çıkardığı yasalara iyi bakın. O yasalar seni korumak için değil, kendisini senden korumak içindir.
***80 yıl önce ölmüş bir adamın mezarını sabahın 09'unda 1.100.000 kişi ziyaret ediyorsa. Şapkanı önüne koyup düşüneceksin.
***Bir Fransız Atasözü; ''Hırsıza hırsız olduğunu untturursan sana ahlak dersi verir.''
***Evladına gofret bile alamayan baba, çocuğuna gemi alan babaya oy veriyorsa; yoksulluk kader değildir!..''
***Niccolo Machiavelli'nin bir sözü: ''Eğer bir millet iktidarda bulunan kişilerin şereften, onurdan, ahlaktan yoksun davranışlarını, hırsızlığını, yalnızca kendi siyasi görüşü olduğu için görmezden geliyorsa, O millet erdemini yitirmiştir. Erdemini yitiren millet bir gün vatanını yitirir.
Bu son sözün ardından söylenecek bir söz yoktur! Görünen köy kılavuz istemezmiş!...
  Bu yazı 552 defa okunmuştur.
  YORUMLAR YORUM YAP | 0 Yorum
  FACEBOOK YORUM
Yorum
  YAZARIN DİĞER YAZILARI
  • BUGÜN ÇOK OKUNANLAR
  • BU HAFTA ÇOK OKUNANLAR
  • BU AY ÇOK OKUNANLAR
YUKARI